Dagisplats!

Ikväll ringde dom från barnomsorgen och sa att Noah hade fått plats på Tallets förskola avd Älgen, och det är skönt att veta de redan nu för nu kan man prata med chefen på jobbet och höra om det finns något till hösten. Lättare att ta något när man ha dagis, lätter tillgäng då. Jag vill j uehlst ha på paradiset så jag kommer stå kvar i kön dit, måste bara komma ihåg att ringa på måndag och meddela detta, glämde bort att säga de när hon ringde innan idag.

Idag har det varit på dagen och nu ikväll har vi varit borta hos svärmor och svärfar en stund. Imorgon blir det jobb hela dagen lång, å så ska de bli så fint väder. Hoppas de är villiga att hitta på något utomhus imorgon.

Näehe nu blir det sängen, ett kort inlägg idag!

Mökret

Nu sitter vi mökret, det är ljust ute men inne är de mörkt, få gå och tända lite lampor.
Har kollat på " en skräddasydd lillasyster" ,f*n vad hemskt och få beskedet att ert barn har en dödlig sjukdom och att den är ärvflig och att det bara är pojkar som kan få den. Hade jag varit i deras situation hadej ag okcså gjort allt som hade gått för att rädda sina barn, även att de kan se fel ut att skapa ett syskon bara för att rädda de andra barnet, men syskon ska hjälpa varandra.

Igår var vi ute på olsängsgården med vuxen-barn och hade de trevligt, vi gick tipsrunda och grillade lite. På kvällen hade jag rabdidoparty och de kom lite folk så det var trevligt. Alltid trevligt att träffas.

Idag på förmiddagen frostade jag av frysen medan Noahs sov och efter han hade ätit så gick vi till lekplatsen för att träffa M och C med barn eftersom öppnaförskolan har ute verksamhet där på onsdagar. De var lite blåsigt så det var tur att solen höll sig framme. Efter vi hade varit där så åkte jag och Noah in med bussen till amiralen, köpte skor till Noah och mig och sen gick vi och handlade på maxi när Mange hade slutat jobba.
 Gjort av med mycket pengar idag, tur att jag fick lite extra denna månad.

NU ska jag läsa lite innan jag lägger mig


Äntligen

Nu har jag äntligen fått över bilderna från mobilen, den är lite knas, fungarar när de själv vill. 


                 


          (klickisar)

Lite bilder blev det på lite blandat, från att sova till att prata i telefon men napp, hehe, min lilla sötnos!

Igår var jag och Noah på S 25 års firande där bjöds det på smårgåstårta, lekar och tårta ochh kaffe. Som sista lek så fick lagen göra sin tårta på 10 min, så här blev vår: 

 Vad tycks, vi fick göra det bästa av situationen med en söndrig marängbotten. Det var en trevlig eftermiddag och kväll. Snart är man där själv. Måste börja planerat mitt firande, vet inte riktigt vilket datum jag ska ta än men det få jag funderar på tills imorgon.

En sista bild på vår lille prins


Första gången

Inatt var första gången jag sov själv i huset, givetvis hade jag Noah hemma men inte Mange. Han är nere i skåne på tävling i regnet, men det kan dom gott allt ha. Noah och jag överlevde natten, men Noah vaknade 05.40 idag. Han har inte vakant förräns efter halv 7 nu några dagar men idag när jag var själv hemma så skulle han upp. Han låg faktisk kvar i sin säng till 6 så jag fick ligga och dra mig lite, det var snällt tyckte jag.
Idag har vi redan hunnit med att göra lite mat till Noah, storkok på korvstroganoff typ, varit ute och gått kråkerums rundan och då började de regna, så typiskt, slutade lagom tills man kom hem.

Igår jobbade jag på dagen och när jag kom hem så åkte Mange, så Noah och jag hade de mysigt här hemma igår. Jag somande på soffan vid 22 tiden tror jag och vakande vid 23 gick och gjorde mig i ordning för sängen och somande med en gång, jag var trött igår men idag känner jag mig väldigt pigg. i eftermiddag blir det 25 års kalas hos S, det ska lbi trevligt, hoppas regnet håller sig borta.
 
Nu ska jag gå och göra ris till maten, å sen bada Noah och duscha mig.

Sovmorgon!

Idag fick vi sovmorgon till tjugo i sju, rätt skönt att få sova 40 minuter mer än vanligt.
 
Vad har hänt här sen jag skrev sist. I måndags var Noah hemma med Mange hela dagen för jag jobbade 8 - 22. Det hade gått bra och var nog bra för Noah ser inte sin pappa så mycket nu och helgerna när han ligger i garaget och polera bilar.
Tisdags var det mammafika med mvc - gruppen hos D, det var trevligt. Vi var inte så många för det var lite sjuka barn. Vi både fikade och gick en runda så skönt, det var så fint i bokskogen allt utslaget och ljusgrönt. På kvällen tränade jag, så idag har jag lite träningsvärk häroch där känner jag, men det är skönt.
Igår skulle vi gå en runda och ha fika hos J, men det både regnade och åskade så vi sa att vi ta bara fika, men rätt som det va så började de spricka upp så jag och C tog en liten sväng innan vi skulle till J.

Idag ska vi städa lite här på förmiddagen, sen i eftermiddag ska vi ut till Mjövik och grilla lite hos Noahs morfar. Nu har min farmor och farfar flyttat ut till sin sommarstuga också, så nu träffar man de också där ute.

Vad som har hänt med Noah är han kan gå men kryper istället, för det går ju fortare, men han släpper mer och mer, så snart kommer väl det också.

Nu blir det frukost, ha en bra dag allihopa!!!

Tingeling

Sitter och kolla på ettan nu, det är om Tingeling från melodifestivalen, helt sjuk låt. Men den är bra, sätter sig på hjärnan.

Sitter själv ikväll, Mange är nere hos Fabian och Noah ligger och sover. Det är rätt skönt, men lite drygt på en fredag. Idag har det varit underbart väder, men Noah har inte velat sova så mycket så det har inte funnits tid till att ligga så mycket i solen. Till kvällen grillade vi, det är ju så gott. Testade en kall sås till, Exotic Mango, den var helt okej.

Igår var jag och Noah inne i stan, blev premiären på glassiären för min del, Carro hade redan ätit en gång innan. Men det börjar bli för dyrt nu, varför måste allt höjas. Köpt en resevagn nu också, passade på när de hade utfösäljning på leksakshuset, fast vi har inte betalat den än, få vänta till lönen kommer och så kan man hoppas att F står i kassan så de blir lite till billigare. Skulle den inte hålla efter att vi har varit iväg så skit samma. Jag går även och funderar på vilken sittvagn jag ska ha, emmaljunga eller brio.

Jag skulle ha jobbat vaken natt inatt men den blev inställd, men det gör inte så mycket, tycker inte om vaken nätter. Få jag en hel dag med Noah imorgon istället.  Annars händer deti nte så mycket i helgen, ut till sturkö på söndag för att fira min morfar som fyller år då.

Nu ska jag tända upp här lite, blev himla mörkt inne nu, å brygga lite kaffe

Kontroll

Idag har Noah varit på sin 10 månads kontroll, nu väger han 9060 g och är 73 cm lång. Han följer sina kurvor jättebra nu, så skönt är de, slippa gå och vara orolig om han gå upp eller inte. Läkaren lyssnade och kände på honom och allt var normalt, hon sa att han se väldigt bra ut och att allt var okej. Min lilla solstråle.

På förmiddagen idag så gick vi kråkerumsrundan och stannade och fikade, så härligt väder det har varit idag. Tog lite bilderp å barnen men hari nte hunnit lägga in dem än. Å i eftermiddags var jag och Noah hundvakt igen åt lilla Stella, och de gick bra. Jag låg i solen och solade och hon låg i skuggan och sov. Vad skönt de vore om man var ett djur, bara lägga sig ner och sova när man vill och äta när man känner för att. 
Ikväll har jag jobbar en stund och fått lite fler tider, skönt när man vet i förväg när man ska jobba.

Just de, innan jag körde till jobbet ringde dom från barnomsorgen och hörde lite om hur det såg ut i höst och det hon kunde se nu var att Noah skulle nog få plats i Jämjö, så jag hoppas verkligen på de. Jag kommer hamna i ett mellanläge nu eftersom jag är timvikarie och kommer bara få lämna Noah när jag har jobb, men det löser sig nog det med. 

Nähe, läsa lite sen sängen

 

V 20 redan...

Nu är det åter måndag och ny vecka, nya äventyr väntar en. Det är bara 6 veckor kvar sen börja jag jobba heltid i 7 veckor, hur man nu ska orka de. Tur att man inte jobbar mån till fred, de hade nog varit jobbigt att komma in i. V 26 är både Mange och jag lediga då skulle vi ha åkt till Gotland med Daniel och Linda och hälsat på våran kusin men vi var försent ute, min moster och några till hann före oss, så vi ska åka till öland istället, blir lite billigare. Vi få ta gotland nästa år och planera tidigare. 

I helgen var Daniel, Linda och Freja och hälsade på. Då gjorde jag rabarber paj till kaffet, har ju hur mycket rabarber som helst, så de fick lite med sig hem också. Måste nog frysa in lite för jag vill inte slänga förmycket, det är onödigt, kan vara gott att ha på hösten och i vinter. 
Jag jobbade vaken natt så igår sov jag ett par timmar, sen tog jag de bara lugnt, man är lite slö. Känns som när man hade varit ute halv natten.

Inatt har Noah varit lite bökig, vakande vid halv 3 tiden och somande nog inte om förräns vid halv 5, lagom roligt. Sov till 7 sen så idag har vi inte gjort många knop. Hoppas denna natten blir bättre.
Vad som har hänt med Noah sen sist är att han öva sig på att gå, ta några steg sen sätter han sig, fått 6 tänder nu som är helt framme, 2 nere och 4 uppe.

                     
                                                                  Linn och mamma Nettan 



Några bilder blev de, få fortfanade inte över bilderna från mobilen, fattar inte varför men men...


10 månader

Idag är lille prinsen 10 månader. Får tyvärr inte över korten fårn mobilen, få försöka imorgon igen.

Idag har vi varit inne i stan och träffat Fia, blev en lite runda på stan och en fika på tre G, det var gott och trevligt. Nu ikväll har iv ätit taco och sävrmor och svärfar har varit här borta en stund. De skulle se hockeyn men gick hem när det blev 3-0 till Canada. Och nu är det slut för sverige så synd.

Nähe nu blir det sängen, Noah vakande 5.20 idag så nu är jag trött och Mange ska vara iväg imorgon så jag få ingen sovmorgon.

God nat!!!

Nu så

Nu har jag äntligen tagit mig tid till att skriva lite här. Det har varit dåligt med uppdatering men som småbarns förälder så hinner man tyvärr inte med allt. Dygnet hade behövt ha fler timmar ibland.

Jag jobbade valborg och när jag kom hem och hade hämtat Noah som hade varit hos sin mormor i fredags så fick vi grillat borta hos svärmor och svärfar, skönt att slippa laga mat när man har jobbat ett dygn.
I lördags fick mange ett ryck och ville åka till Ikea, fast vi igck på bauhous först. Det var riktigt stort. På lördagkvällen kom far och Mona inom när de körde hem från öland å då grillade vi hamburgare och korv.
Söndagen tillbringades hemma, på förmiddagen gick jag en sväng med svärmor och Noah å vid halv 5 så började jag jobba igen och jobbade natten.
När jag slutade jobba igår på förmiddagen så åkte jag och Noah ut till saltö och hälsade på, där fick vi fika och middag. Sen åkte vi in till C och vi gick en runda på stan och kikade lite.
Idag har vi varit på vuxen-barn på förmiddagen sen hem och plocka och städa undan lite. Noah sov bara en timme under hela dagen idag så han slocknade som en sten vid 7, då stack jag iväg och tränade så nu är jag rätt mör i hela kroppen.

Noah tar lite steg då och då men det går ju fortast att krypa dit man vill. Han har börjat få humör, blir jättearg när han inte kommer in där han vill. Står han och stammar med fötterna och skriker. (Satt upp dörrspärra i köksluckorna. )

Imorgon hoppas jag att det blir uppehåll på förmiddagen för då ska vi ute och gå ett par mammor som vi brukar göra på onsdagarna sen hem och fika hos någon. Så trevligt.


 Lekparken för någon vecka sedan


 Gunga ute hos mormor, det är så roligt!

 
  Mammas lille ögonsten som sitter och fika på rån.

RSS 2.0