Ullared och bvc...

...igår var jag, Noah, svärmor och Noahs faster i Ullared och trängdes bland en massa andra galna människor. Det blev lite små plock och en hel del kläder till Noah i lite större storlek. Men det var vädligt skönt att sätta sig i bilen efter några timmar inne på ullared. Jag kände att det var första och sista gången Noah var med mig där uppe, nästa gång för han stanna hemma med sin pappa istället som vägra att åka upp dit.

Idag har vi varit på bvc igen och vägt Noah, han går sakta men säkert upp i vikt. Nu väger han 6090 gram. Fick ett nässpray utskrivet till mig som ska göra att mjölken kommer snabbare när Noah äter, men jag vet inte om det fungerar. Få testa imorgon med å se om det blir någon skillnad. Jag får inte ihop vad det är som gör att ett närspray öka flödet men något är det väl.
Jag tänkte att jag skulle ha gått ner till vårdcentralen idag men det började ju ösregna på förmidagen så jag fick ringa till Noahs farbror och höra om jag fick ta hans 745:a som syår i vårt gargat ner till vårdcentralen och det fick jag. Så nu ha Noah åkt 745:a. Man mörkte att den har stått länge för den gick inte så bra först men jag tog mig ner å på hemvägen gick den mycket bättre. Tur att man har en bil i nödfall.

Imorgon ska vi upp på 3 års kalas i spjutsbygd, så jag hoppas lilla Alva blir nöjd med det hon får av oss, men det tror jag nog. Imorgon är det 3 år sedan Alva föddes och det känns som förra året...vad tiden går fort. Noah är ju snart redan 4 månader, vad har tiden tagit vägen???

                          
                                                              Noah fyra dagar gammal, första natten han sov hos oss

Ny spis

Det köpte vi igår. Vi fick en bra spis till ett bra pris på hemmabutiken så vi köpte den. Tur att man känner lite folk här och där. Den är verkligen fin, den gamla spisen såg inte så trevlig ut, men den fungerade å då är det ingen mening att köpa nytt. Så ikväll funderar jag på att inviga ugnen med att baka lite, det var länge sedan jag gjorde det.

Vilken blåst det är idag, man blåser bort ute. Tänkte ta en promenad innan men var inte alls sugen efter att jag varit ute och hämtad tidnigen och posten. Noah ligger ute i vagnen och sover men jag bultade på honom hans fodrade overall så jag tror han ligger varmt och skönt där ute. Han sover mycket bättre och längre ute.

I eftermiddag ska vi in till stan för att gå och fika med Anna, var jättelänge sedan jag träffade henne så det ska bli trevligt att träffa henne. Innan träffades vi varje måndag ute på hasslö men nu jobbar ju jag inte så då blir det mer sällan lite tråkigt men men...

Nu ska jag hitta på någon lunch innan jag kör in till stan.

Regn och rusk

Det har det varit hela dagen idag, så tråkigt. Dagen har varit väldigt lång eftersom man skulle ställa om klockan, fast vi har hunnit med mycket. Mange skulle vara duktig med att laga glaset i ugnen men det slutade med att hela ugnsluckan trillade ner, å hela köksgolvet var fullt med glasbitar. Imorgon blir de till att köpa ny spis, lagom kul inför jul men men...

Men vi har städat och plockat undan här hemma å jag har varit o hälsat på Fia en stund. När Emil och Jelena kom och skulle hämta deras bil så fikade vi med kaffe och kladdkaka, det var gott. Efter de hade gått så lagade jag middag. Allt var klart lagom tills ensam mamma söker.

Noah har varit på lite dåligt humör idag. Men när vi var hos Fia så var han iaf glad och nöjd å det var ju bra. Nu ikväll har han småätit och slocknade vid åtta så vi få väl se när han vaknar och vill ha mat. Ibland bruka jag väcka honom å ge honom mat när han ätit tidigt på kvällen men ikväll gör jag inte det, utan han få sova och vakna när han blir hungrig istället.
 

                                         

                                                                        Mammas duktiga kille


Dop

Idag har vi varit på Almas dop ute på sturkö å det var fint. Efter det så fick mat, kaffe och tårta.
När vi kom hem från dopet så gick jag, Noah och svärmor en runda eftersom vi skulle äta på pizza ikväll, som vi har gjort nu. Det var gott med lite skräpmat även att jag har varit onyttig nästn hela veckan. Få bli ändring på det nästa vecka.

Igår var Noah och jag inne hos mor en sävng på kvällen när mange var ute med jobbet. Vi var och hälsade på Ruth en lite nstund å sen beställde vi kina mat och tog med oss hem, det var riktigt gott, fast man blir ju så mätt.

Nähe, nu snart få man börja tänka på refrängen, det är ju som sagt en ny dag imorgon.

Rubrik???

jag vet inte vad jag ska ha för någon rubrik idag.
Vår
Nu har Noah börjat vändra runt, lägger man honom på magen så vänder han över till rygg. Innan idag så vände han nästan runt från rygg till mage, det är ena armen som är ivägen, å han blev så arg när han inte kom runt så jag fick hjälpa till så blev han glad. Han har redan börjat med egen vilja, har vägrat att börja äta på de ena bröstet idag, efter ett tag så går det bra.

Idag skulle jag egentligen in och träffat Anna, men i förmiddags så var Noah lite snorig så jag ville nte dra in honom till stan så att det blir värre, men under eftermiddagen blev det bättra och nu ikväll märker man inget. Imorgon förmiddag är det mammagrupp på bvc, så vi få se hur han är imorgon, om jag kan gå dit lr inte.

Imorgon ska mange ut på jobbet så jag och Noah passa på att hälsa på hos Noahs mormor, slipper vi sitta själva hela kvällen.

Idag har förresten Noahs farmor varit barnvakt åt Noah en liten stund. Mange skulle åka och köpa lite saker så då földe jag med för Noah sov i vagnen och skulle inte äta på ett tag. Men när vi kom tillbaka så låg han på en filt i köket och kollade på när hans farmor stod och lagade mat.  Vår gullunge!!!



Nu ligger Noah och hans pappa och sover, så nu ska jag plocka iordning lite här innan jag lägger mig

 

                                                               
                                                         Häromdagen i mammas säng. Då sover man gott

Mammafika

Det hade vi igår hemma hos Jonna och Truls, jättemysigt var det. Vi hade återträff med föräldrargruppen förra veckan och då bestämde vi att vi skulle fortsätta att träffas. Det är roligt att följa barnen eftersom våra barn är födda mellan den 1 - 11 juli. Nästa gång ska vi upp t Rödeby.

Nu ligger Noah och sover så jag har hunnit med att hänga upp tvätt och plocka undan lite här hemma. Sitter och fundera på vad man ska hitta på för någon rolig lunch idag. Har ingen fantasi.

Noah och jag har även varit nera i affären oc handlat lite, så vi kan laga middag ikväll, har inte veckohandlat denna vecka, känns som att man är i affären varje dag och köpte lite i taget. Få bli ändring till nästa vecka när föräldrarpenningen kommer.

Nu kommer Mange hem från jobbet, han är trött i hela kroppen sa han så han behövde hem och vila lite...men trevligt med lite sällskap.

Taco

Ikväll blev det taco till mat och vi fick lite gäster okcså, alltid trevligt. Min bror, Linda och frejsan var här och hälsade på.

Igår var vi i Kristianstad å det var himla trevligt måste jag säga, även att Noah inte sov så mycket på natten till gårdagen. Han började gallskrika så fort man la ner honom i sängen, kvittade vilken säng man la honom i, han skulle sova på en, så ni kan tänka er hur bra jag sov då. han skulle även ha mat en gång under natten å det var ju jätte länge sen han åt ett mål på natten. Men under dagen så var han på bra humör och det var bra, det är inte roligt att vara iväg när han är grinig.
Vi fick god mat och fika hos Josefin, å det var skoj att träffa ala och prata lite skit även att det blir mycket sjukvårds snack när det är 4 av 5 som är sjuksköterskor. Men jag överlever de =) Deras saltvattens akvarium var grymt fint, blev väldigt sugen på att ha ett sådant men det är mycket jobb med att, så vi få nöja oss med det vi ha.

Idag har vi även hälsat på noahs morfar och mona i nättraby. Vi passade även på att hälsa på hos min farmor och farfar som var ute i stugan med. De uppskattas alltid när man kommer, lite mer nu när man ha Noah tror jag, de tycker väldigt mycket om både Noah och Freja. Så farfar blir som ett litet barn han med.

Nu ikväll har Noah badat och blivit ren och fin, så nu ligger han och sover så gott. Han har låtit förskyld nu två nätter i rad men på dagarna är det inget så vi få väl se hur det blir, hoppas att det går över.

Jag har äntligen skaffat nytt bank - id så nu ska jag ta tag och sköta mina ärende på internet på försäkringskassan igen tänkte jag.  Mycket smidigare.

Nu ropar sängen efter mig...

Grattis...

...till svärmor idag. Ikväll blir det smörgåstårta borta hos dem, å det är inte helt fel. Jag har gjort en tårta till kaffe också, så det ska bli gott.
Nu sitter jag och väntar på att Noah ska vakna, han har sovit länge nu, men det är bra då orka han vara uppe på kalaset istället.

Vi var nere på bvc innan idag också och vägde honom igen, så nu hade han gått upp igen iaf, så det var bra. Han har lagt sig på en ny kurva. På längden hade han vuxit också, så nu är han 63 cm lång och väger 5935.

Imorgon ska jag, Noah, Fia och Carro ner till Josefin i Kristanstad och träffa henne och Sandra. Det ska bli jätteskoj, vi har inte träffats alla på flera år. Jag ser verkligen framemot morgondagen.

                                    

                                               Solen hittar alltid en plats att sova på =) Men det är väldigt sött.

Kan inte stava

Rabdido ska det stå....


Radido

Ikväll har jag varit på rabido party så Noah fick två nya tröjor som han kan ha till vintern tänkte jag mig. Det var väldigt fina färger på denna kollektionen tyckte jag, och det är tur att man inte fick en tjej få då hade jag nog köpt mer kläder där ifrån.
 
Idag har det varit jättehärligt väder ute så jag tog en promenad, jag gick grisarundan som den kallas. Väldigt skön att gå för det är bara skog och åkra, slippa vägar och bilar.
 

                                                    
                                                              Så härliga färger

Imorgon ska jag och Noah  till stan och träffa Nettan, det var jättelänge sedan vi träffades ensamma. Det blir inte att man umgås så mycket nu när vi flyttade ut till jämjö och inte pluggar längre.

Jag glömde ju skriva höromdagen att vi hade varit uppe hos Marie och Andreas i lördags och det var väldigt trevligt. Syns att inte Nettan och Erik inte kunde komma. Men vi andra åt och lekte. Måste ju visa en bild på mina lagkamrater, det började bli mörkt när vi var ute och lekte... vi vann iaf spikningen, de andra staffgrenarna vann tyvärr killarna =(

                        


          Måste avsluta med en bild på min prins



                                              

                                                                           Mammas lilla goding         

Höst!!

Idag har det varit riktigt höstväder ute. Så förmiddagen tillbringades ute, hela familjen ink, katterna också. Så gräset blev klippt och lite löv räffsade plus att jag rensade rabatten vi har neranför vårt trädäck. Planterade även de jag köpte häromdagen i krukorna så det är lite höst fint ute på trappan nu.

Efter det så var det middag hos svärmor och svärfar idag, det börja bli en vana att vi äter söndagsmiddag där borta. När vi hade ätit så traskade jag bort till Fias föräldrar som ville se världens sötate unge Noah. Å där borta fick jag kaffe och en jättegod äppelkaka med nätter på, ska nog själv prova det, riktigt gott var det!!!

Nu ikväll hade Noah magknip igen, inte skoj när han bara skriker och skriker men det gick över som tur var. Nu ligger han och sover så gott så.
Det blev även en titt på ensam mamma söker, det kan jag inte missa. Jag har blivit en riktigt tv tittare nu, men det är väl för man har inget annat att görao m kvällarna nu, när man inte pluggar lr jobba längre. Himla skönt på ett vis måste jag säga.

Sängen snart, det är ju som sagt en ny dag imorgon!!!

Idol

Nu sitter jag själv uppe och kolla på fredag hela veckan innan utröstningen är i idol, undra vem det är som åker, det blir nog en av killarna tror jag. Jag tycker att Lars kan åka ut, kan inte med honom riktigt.
Mange ligger med och sover för han ska upp och jobba imorgon igen, som förra lördagen, men det blir goa pengar när lönen kommer.

Innan idag så har jag haft städ dag här hemma... När Noah och jag var ute och gick en sväng så gick jag inom röda nejlikan och köpte lite ljung som jag ska planerat imon hade jag tänkt. Jag ska även göra taco paj  imongon till när vi ska vara hos Marie och Andreas imorgon kväll.

Nu ikväll har far och Mona varit här, jag bjöd dem på lite mat ikväll...alltid lika trevligt med lite sällskap när helgen börja krypa på.

Nu ska jag sitta och göra lite lappar till crazy card som vi ska leka imon hos Marie

Torsdag!!

Idag trodde jag att det skulle bli en lång och trist dag, fast det blev det inte. Jag och Noah åkte till Noahs kusin och morbor och busade runt lite. Fick lite lunch och sen tog vi oss en promenad i bastasjö.

Noah har varit lite gnällig idag, vet inte riktigt varför men något är det. Förhoppningsvis så sover han inatt, som han ska iaf... Jag blev tillsagd att han skulle äta oftare för att gå upp i vikt men han vill inte äta oftare, han tar inte bröstet då, så vi få väl se hur det är med vikten om en vecka igen. Annars  få vi väl börja med gröt, välling lr tillägg.

Nähe nu blir de att byta blöja och klä på pyjamas




                                                              

Bilder

Nu tänkte jag lägga ut lite bilder från dopet...

                       


                       

Här är ett litet utplock, tyvärr blev inte alla kort bra.


3 månader

Nu är Noah redan 3 månader, det är inte klokt att tiden går så fort. Nu ligger han och hans pappa och sover, få en liten stund för mig själv innan det blir sängen för mig med.
Igår när vi var på bvc för vaccionation så vägde vi Noah, å då hade han gått ner, å det var inte så bra, men jag är inte så orolig, för han är så pigg och nöjd ändå.

Idag har vi varit inne i stan och träffat Carro och Josefin som har varit hemma och hälsat på, det var ett tag sedan man träffade henne. Så vi fikade och gick en runda i de härliga höst vädret.

Nu ska jag se generation fett innan sängdax

BVC

Idag har Noah fått sina två första sprutor, å den ena gjorde jätteont på honom. Det är inte ofta man se honom så ledsen som han var då...stackars liten. Nu ligger han och sover i vagnen ute och lär nog göra ett tag. Hoppas han inte få feber av sprutorna bara.

Nähe nu ska jag börja laga mat och Mange gick ut och tvättade bilen. Han kan ju inte se den skitig allt för länge.

Härligt väder

Idag har det varit jätteskönt ute, så härligt med sol. Efter att Noah och jag hade varit ute och gått så låg Noah och sov i vagnen medan jag räffsade löv, tur att vi inte har större tomt. Nu har hösten kommit när löven börja falla ner från träden.

Noah har sovit väldigt mycket idag, de tar väl på krafterna att döpas. Jag hann packa upp en del från dopet igår som jag inte orkade göra igår.

Nu ikväll kommer det en larmkille till oss och ska visa vad som finns ute på marknade om larm, fast vi har inte råd med något nu, men man kan ju alltid se vad som finns.


                                                                                              

Tänk om man kunde vara så vig som en katt...




Min ena lövhög från idag




                                                  

                                                                                 Mammas och pappas lilla prins!!!

Dop

Idag har Noah döpts, skönt att denna dag är över. Det har varit mycket förberedelse eftersom vi har haft både mat och kaffe, det ska jag inte ha på nästa dop om det blir fler barn. Han var ganska snöll i kyrkan, skrek lite när prästen skulle ta vatten på huvudet men annars var han snäll, min lille prins. Han bruka sova vid den tiden så det är inte så konstigt att han var lite grinig.
Fick jätte mycket fina saker, de komiska är att han fick inget dubbelt, det var bra. Jag hade nåstan räknat med att något skulle säkert bli dubelt, men icke..

Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt, så skönt. Ska lägga mig snart med, är lite trött. Stod i köket från 12 tiden till 9 tiden igår, så skoj så...sen full rulle idag.

Imorgon ska jag och Noah ta de lugnt, vi ska ner och lämna nycklen annars bara vara hemma.

Tack alla ni som var med och gjorde Noahs dop fint och trevligt.

(Kort kommer, tog inga egna kort utan de fick farbror sköta, även att han varl ite dyr:) )

Fredag!!!

Jaha, nu är det redan fredag igen. Veckorna går så fort tycker jag.
Idag har vi varit på mammagrupp på mvc och där fick vi pröva på babymassage, så det får man nog börja göra lite. Noah tyckte om det iaf, å det är bra. Annars har vi inte gjort många knop idag. Varit och handlat nu ikväll inför dopet.

Imorgon blir de till att göra maten till dopt, hoppas bara att det räcker, det är så svårt att beräkna tycker jag...är ju lite pinsamt om det inte skulle räcka...

Nu ligger mina pojkar och sover, så jag sigtter uppe själv med katterna och min chips skål och kolla på tv, rätt skönt men lite tomt.

Fick veta att  grannarna på gatan fick en liten pojk förra veckan, så roligt. Ha Noah någon att leka med när han växer upp.

                         

Lite kort på våra djur här hemma, å Noah få inte ha sina saker ifred. Vi har även ett akvarium med malavicyklider i, som fick av min käre bror...

Nu ska jag kolla runt lite innan utröstningen på idol är, sen lir det sängen så att jag är pigg tills imorgon





Kalas

Ikväll har vi varit på 1 års kalas, å det var trevligt och god mat och fika fick vi med.

        
                                                                                           Freja provar väskan hon fick av oss

Nu sitter jag och kolla på vem som ska åka ut ur idol ikväll, sen blir det nog sängen.

Imorgon ska vi till församlingshemmet för att få nyckel och lite så inför helgen, sen ska jag och Noah in till stan för att träffa Marie, Alva och Jacob en stund. Å sen ska jag få låna 3 skålar av Marie till helgen med.

Nu blir det sängen å pussa min prins godnatt än en gång...


Grattis...

...till lilla frejsan som fyller 1 år idag. Vad tiden går fort, jag minns dagen som igår när jag fick veta att jag hade blivit faster. Ikväll ska vi fira henne.

Igår hade vi dop samtal med prästen inför dopet på söndag. Å det blir säkert bra. Frågade Micaela om hon ville sjunga och det ville hon så det bli bra. Låten som hon ska sjunga är så fin. Som sagt blir det dop på söndag, det blir ju en hel del med folk, vi har ju fått tagit släkten och de närmsta vännerna. hade velat bjuda fler vänner men ekonomin håller inte för det, det är knappt så att det gör det nu.  Så trist att pengar måste styra.

Här kommer lite bilder från Öland i helgen...

                   
Svärmors o svärfars                    Man sover gott i husvagn    Fyrvekerier på lördagkvällen, 
 husvagn                                                                                               de var så fina.... 




                                        

                                                                                      Vår lilla familj!!




RSS 2.0