Öland

Nu är vi hemma igen efter vår lilla tripp till öland. Det var skönt att komma iväg, lite miljö ombyte när man bara gå hemma är trevligt. Det har  varit skördefest på öland, så vi passade på att åka upp dit när noahs farmor och farfar låg där med husvagnen. Så nu har Noah sovit i husvagn för första gången, men det gick bättre än vad jag trodde...han sov som en stock!!!

Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt, Fia kom förbi en runda å hämtade sina små pumpor som jag köpte åt henne. Vi hann med en promenad också, med Noahs farbror och hundarna.

Imorgon ska jag och Noah in till stan, ska åka bussen in, få vi se hur det går. Där inne ska vi träffa Johanna som jag inte har träffat på evigheter, å sen ska vi köpa en present till noahs kusin freja som fyller 1 på onsdag.

Nähe, nu blir det sängen, är trött, man sover inte lika bra i en husvagn

Kallt...

det är de ute idag. Var ute 2 minuter och sövde Noah i vagnen men höll på att frysa ihjäl...riktigt kalla vindar nu, vill inte..

Igår var det härligt väder, då var Noah och jag ute och gick på förmiddagen sen åkte vi in till stan för att uträtta lite ärende. Vi passade på att träffa Carro när vi ändå var inne så vi gick en runda på stan. Jag köpte lite tyg som jag ska sy gardiner av till övervåningen, sen gick vi och fika på Cafet Nyfiket, väldigt trevligt litet fik...


                                                                           






                                                                                

                                                                                       Mammas sötnos

Fika

Ja, det gör man hela tiden tycker jag, så jag lär inte lyckas gå ner mer än vad jag har gjort.

Igår var jag och Noah på Neonatal för ett återbesök som bestod av en läkarundersökning, vikt, längd och huvudomfång. Allt var bra och Noah är som vilken annan gosse sa läkaren, väldigt skönt att höra. Även att jag inte själv ha märkt något annorlunda på honom, men nu har man fått det bekräftat och vi behöver inte återkomma dit mer iaf. Efter vi hade varit där så åkte vi till Fia och Ola, tog en kopp kaffe och lite go glass å pratade lite skit.

Vi skulle möte Noahs farbror Micke vid leksakshuset vid 4 - tiden men då ringde Micke å sa att han hade fått bensin stopp, så jag fick åka och hämta honom så att vi kunde framkalla korten som vi ska ha på tårtan när Noah döps. När vi var klara där åkte vi vill Shell för att köpa en besindunk och lite bensin å när 745:an hade fått lite ensin i sig så startade den som en klocka igen, å det var ju tur för Noah ska ju ha den bilen sen...:)

När man kom hem så var de till att börja med maten och lite senare på kvällen sen blev jag sugen på våfflor så då gjorde vi det, det var riktigt gott!!!

Idag har Ann- Sofie varit här och hälsat på, så trevligt så. Satt ett par timmar och bara snackade lite skit och jobb.

Idag jobbar Mange över så då ska vi inte äta förrän vid 6 tiden så nu kan man ta det lite lugnt en stund innan matlagnignen behöver påbörjas...

Söndag!!

Nu är denna helg snart slut, det går så fort. Som jag skrev i förra inlägget så kom Fia till oss på fredagaseftermiddagen och tog en kopp kaffe, alltid lika trevligt. Sen åkte Noah och jag t Daniel, Linda o Freja, å där blev det att vi stannade och åt för mor bjöd alla oss på pizza och det var gott!!!

                                                       

                                                                        Fia och Noah

På förmiddagen på lördagen var vi hemma och tog det lugnt, Noah badade och lite så. På eftermiddagen åkte vi in på bomässan och gick där en stund med Carro och hälsade på Noahs morfar som jobbade där. När den slutade vid 5 så gick vi och åt med morfar innan vi åkte upp till rödeby och träffade Linus och Richard, det var trevligt.  Var ett tag sedan vi träffade dem...

Idag på förmiddagen tog jag och mange ett ryck med att putsa fönster och städa av lite. Sen gick jag och Noahs farmor grisarundan som den kalla här ute pa jämjö, å den är trevlig att gå bland åkrarna. Nu ikväll blir de mys i soffan med familjen.

Imorgon ska jag och Noah på återbesök på nenatal och träffa en läkare där, men det går säkert bra, är lite nyfiken på vad de ska kolla och göra.

                                                                                  

Fredag!!

Idag har vi varit på BVC, han hade gått upp bra, så nästa gång vi ska dit så blir första sprutan han ska få, stackars liten.

Nu sitter vi och vänta på att Fia ska komma och dricka lite kaffe med oss, så att vi få lite sällskap. 

Lite senare sen ska jag in till stan när pappa har kommit hem med bilen, då ska vi hälsa på Noahs kusin och morbror lite å sen ska vi vidare in till stan för att träffa mormor och äta pizza med henne. Så tråkigt att sitta själv en fredagkväll för mange ska ju polera bil som vanligt. 

Nähe, nu ska jag ta  fram några bullar till oss  :)

Söka jobb

Nu sitter jag och försöker skriva ner ett bra brev till en av tjänsterna på fält på socialen, tycker det är svårt att få ner det bra, få ta hjälp av mor å se vad hon tycker. Även att jag säkert inte få jobbet så har jag iaf visat att jag finns och det är bra.
Det känns konstigt att söka jobb redan, men vad ska man göra, jobben växer inte på träd precis inom mitt område iaf...

De ringde från roslunden också idag, å frågade om jag kunde jobb inatt, men det ville jag inte...å jag kan inte för den delen heller, för jag kan inte ligga å sova imorgon, för noah sover inte så mycket på dagarna, han sover ju om nätterna. Bra att de ringer och frågar iaf...

Vi få väl se hur det blir med jobb...

Fikagäster!!

Idag kommer min farmor och farfar hit och fika lite. Det var några veckor sedan jag träffade dem nu. Ska baka en äppelkaka tills dom kommer hade jag tänkt, orka inte stå och göra något jobbigt.

Tänkte jag skulle gå en sväng snart så att Noah sover en stund så att jag kan baka i lugn och ro plus att han är pigg när farmor och farfar kommer och hälsa på.



En söndagsmorgon, efter att Noah spytt ner sin pyjamas, då är det skönt att ligga hos pappa så att man inte fryser. Mammas söta pojkar

Förvirrad!!!

Det är jag...vet inte riktigt varför men jag skyller på att jag ammar och går hemma. Jag skrev igår om att vi skulle ha återträff i föräldragruppen idag men det var den 16 okt, som tur var så upptäckte jag det i morse redan. Det hade varit lite pinsamt om jag hade gått dit idag istället för om 1 månad.
 
Jag och Noah åkte in till stan iaf, få passa på när bilen var hemma. Så det blev en sväng på stan med Carro och sen gick vi upp till henne och tog en kopp kaffe.
Träffade Ann - Sofie på stan med, hon sa att det låg 2 tjänster ute på fält nu, å det är ju där jag vill jobba, så typiskt att det ska komma nu, kan de inte vänta till efter jul i så fall... jag är sugen på att söka det för att se vad de säger, men vet inte hur jag ska göra. Få sova på saken helt enkelt...

Är trött ikväll, så det få bli sängen nu...få se hur länge jag få sova själv inatt, men det är mysigt när min lille kille sover hos en, fast det blir inte riktigt samma sömn


Lillkillen



Coola killen i somras

Måndag!!

Idag har det varit en helt vanlig måndag här hemma hos oss, som har bestått av att det har tvättats, handlats och lagats middag. 

På förmiddagen var det en från någon vvs firma och tittade på vår panna för vi fick sätta igång värmen manuellt häromdagen och det ska vi inte behöva göra nu eftersom vi har installerat en värmepump. Så nu ska det fungera riktigt, hoppas på det för det har varit lite strul sen vi fick den inkopplad nämligen. 

Idag har Noah varit ett litet kräkbarn, det är inte ofta han kräks men idag har han gjort det. Han har sparat sina kläder iaf, det har kommit antigen på mig lr någon annanstans. Nu sover han förhoppningsvis för natten. Igår vakande han vid 12 på natten och ville ha mat, har aldrig hänt innan men efter att han ätit så somande han fort om och sov till halv 8 idag. 

Lagt över alla mina kort från telefonen till datorn idag, så nu måste jag framkalla kort, har hur mycker kort som helst, vill ju inte att det händer något med datorn innan ja har framkallat dem.

Imorgon ska vi in till stan på återträff med föärldrargruppen jag var med i innan Noah kom till världen, ska blir trevligt att se de andras små bebisar. Låg på bb tillsammans med en mamma från gruppen, ska bli roligt att få träffa henne igen. 
Tänkte att jag skulle passa på att träffa Carro också när jag ändå är inne i stan, var ett tag sedan vi sågs nu. 

Snart blir det sängen...
 

Kalas!!

Igår var jag och Noah ute på sturkö hos Noahs mormor, där hon hade lite kalas eftersom hon fyllde år i torsdags. Hon bköd på smörgåstårta och jag gjorde ju tårtan till kaffet och den blev jättegod, så den kan man göra fler gånger, väldigt gott med maräng :)

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, var borta hos Noahs farmor och farfar och åt middag, väldigt skönt att slippa laga mat ibland... fast jag fick ju inte äta för mycket, det skulle ju räcka till Noahs farbror också ju :) lr vad säger du?? (skämt inom den familjen)
 
Imorgon är det en ny vecka, å den kommer säkert gå lika fort som de andra gör...att vara mammaledig går så fort. jag trodde att jag skulle hinna med en massa och tycka att det är tråkigt att gå hemma, men det går så fort att jag inte hinner med allt.

Idag fick jag ett mess om att Noahs kusin hade tagit sina första steg, så snart är hon inte lilltjejen längre, men ett busfrö kommer hon nog allt  att alltid vara.

Noah har blivit väldigt stadig och ännu starkare i sin lilla kropp, å han blir bara sötare och sötare för va dag som går...





Vår lille prins






Noahs kusin till busfrö, det bara lyser i ögonen på henne....gullunge!!!

Föräldragrupp

Det har jag och Noah varit på idag, lite skoj att träffa andra mammor och byta lite tips och ideer, det är aldrig fel.

När vi kom ut från vårdcentralen så mötte vi Fia, då hade hon varit hos doktorn, stackars min lilla Fia.

igår var vi ju på ikea och det blev handlat en hel del...för mycket nästan, men det finns ju så mycket man vill ha där uppe. Få ta lite i taget. Sen gick vi in på city gross också, deras är mycket större i kalmar än här, där hittade vi lampor till Noahs rum som hans farmor köpte. Det är ju tänkt att vi ska göra iordning hans rum nu i vinter, så jag tänkte köpa lite möbler då och då så blir det inte så dyrt vi ett enda tillfälle... Jag vill ha vita möbler i rummet, å sen vill jag ha en utdragbar säng till honom i vitt, men har inte hittat någon än, det är tur att jag har ett bra tag till att leta efter det.

Nu håller jag på med tårtbottnen till tårtan som jag ska göra imorgon till min mor, å den harj u redan gått sönder lite i ena kanten, tur att det ska ligga en kräm uppepå den, men det är hopplöst med marräng tycker jag, det går alltid sönder någong stanns.

Ikväll ska jag upp till marie och barnen, för mange ska polera bil och andreas jobbade kväll så då är det trevligare att uggla ihop än att sitta själva hemma...

Nu ska jag dammsuga lite innan min lille prins vaknar igen

11 september

 är det idag, undra om något ska hända i år, det brukar inträffar något de datumet varje år tycker jag.

Idag fyller Noahs mormor år, fast vi ska inte fira henne förräns på lördag, å då blir det smörgåstårta och sen tårta som jag ska göra till kaffet. Hittade ett recept i en mattidningen på en marängtårta som jag tänkte att jag skulle testa att göra, väldigt bra för den är mjölkfri, förrutom grädden på den men men, bättre än vanligt tårbotten iaf. 

Igår var jag efterkontrollen och allt såg bra ut, så nu får jag börja träna lite smått igen, ska bli så skönt när man nu kommer dit... de passet jag vill testa är afropower och de är på lördagar och då polera mange bilar, men Noahs farmor lr mormor kanske kan passa honom en stund någon lördag om jag vill gå på det. 

Ieftermiddag blir det upp till Ikea, det ska bli skoj, har inte varit där sedan i våras, fast vi ska inte ha något speciellet, köpa lite nya grytor och matburkar, de börja bli gamla och äckliga nu. 

Skriver kanske lite mer senare idag.... 

Bullar...

Det har jag gjort idag, det var ganska tomt i frysen efter det...har inte haft tid att baka innan och ingen ork heller för den tiden, men idag blev det gjort. Noaha var så snäll så, satt i sin babysitter, pratade och skrattade.

Sen lagade jag ragmunkar till oss, Mange älskar ju det så ibland för man göra honom lite extra glad, jag tycker det är så där, det går att äta, godare med pannkakor :)

Imorgon ska jag till barnmorskan på återkoll efter förlossningen, så jag hoppas att allt är bra så att man få börja träna igen, fast jag har faktiskt gått ner mina 19 kilo nu, så nu ska jag bara gå ner lite till, men det får jag vänta med till efter jag har slutat amma.  

Ska passa på att träffa Fia imorgon också när jag ändå är inåt stan, ska ev köpa present till min käre mor som fyller på torsdag lr så väntar jag tills på torsdag då vi ska till Ikea.

Om jag skulle ta och fixa lite fika med nybakade bullar...

2 månader

                


Det är lillkillen idag, känns som det att det var igår man låg på förlossningen och skulle få ut honom.

Idag har man inte fått mycket gjort, Noah har sovit ca 1 timme på hela dagen, å han somande inte förrän vid halv 10 nu ikväll..så han kanske sover till 8 imorgon istället för halv 7 tiden som det annars bruka vara.

Vi var på jysk idag och köpte ett skrivbord till Mange som han ska ha i sitt hobbyrum på övervånignen så han kan sitta och plocka med sina bilar i fred och så slipper jag höra när han bli irriterad när det inte går som han vill.

Nähe, nu få jag väl gå och röja lite i köket....


Såld!!!



Igår sålde vi bilen, visst det känns lite, men vi kan inte utnyttja den på sama sätt som innan Noah kom... få köpa en annan sen när vi blir äldre och ha mer pengar.


Ikväll börja ensam mamma söker, så de måste jag ju se, alltid lika roligt å se vilka de väljer till slut...

Bröllop!!

Igår blev Marcus och Sofie, man och fru Englund. Det var jättefint och jätetrevligt. Jag skulle kunna gifta mig bara för att vara så fin, men annars vill jag det inte. Först var det i nättraby kyrka sen bar det av till Dragsö till KSS där middagen och festen hölls. Det var trerättes middag med kaffe och tårta, väldigt gott. Sen kom det två killar som spelade och sjöng, å så hade dom en egen bartender i baren som blandade drinkar till dom som kunde dricka det...jag fick hålla mig till ramlösa men det var gott det me :) Festen vara säkert natten lång, vi gav upp vid halv 1 tiden då tackade vi för oss, åkte och hämta vår lille prins.

Noah var hos sin mormor hela kvällen och det hade gått jättebra, så det är skönt att veta att man kan lämna om det skulle vara något. Det var himla tomt utan honom men nu i efterhand är jag väldigt glad över att han inte var med, de livet som var där, så hade han inte kunnat få något lugn och ro.
 
Idag är man lite slö tycker jag, fast vi fick sova till halv 11, Noah somande om efter att han åt vid 8 så det var skönt, men blir ändå lite trött, är inte van att vara uppe så länge längre...blir ju lite andra läggtider när man har barn.

Nu i eftemiddag kommer far och mona hit och fika lite, sen ska vi äta middag hos svärmor och svärfar, skönt att slippa laga mat.

Bilder från bröllopet kommer....

Kvällen

Nu är det redan sena kvällen, denna dag har bara sprungit förbi tycker jag. Som jag skrev innan så har Fia varit här en runda, vi fikade och satt och pratade lite, man behöver prata av sig lite ibland. Fia ha börjat på en fotokurs så det är bra för då slipper man gå till fotografen för att få fina kort på Noah, då kan man anlita Fia istället :)
När Fia skulle gå så kom min bror och hans lilla dotter på besök, hon är väldigt intresserad av Noah, skulle vara och pilla på honom hela tiden, tur hon tycker om sin kusin som hon fick till slut. Sen roade hon sig med att läsa i mina kokböcker, å smaka lite på dem också, de är alltid gott att äta papper...kan inte förstå det men är man liten så är det nog gott.

Nu sitter jag uppe själv och kolla på tv är ganska skönt att vara lite själv, mina andra små älsklingar ligger å sover så gott. Ha provat att ge flaskan till Noah ikväll igen å det går riktigt bra skönt det, för då kan Noahs mormor vara barnvakt på lördag när vi ska på bröllop, jag känner att det blir lugnast för honom om han är hos min mor än med oss, det är ju 78 pers som kommer...



En blid från sommaren när han ligger i sin mormor säng, tycker att han har en skönt stil där



Här kommer Noahs kusin gående i full fart, det är oxå från i somras, så hon har hunnit bli lite större, fasters lilla Frejsan...

Nu blir det sängen för min del också, vet ju aldrig om han skulle vakna tidigt imorgon...

sen kväll igår...

ja, det blev sent igår uppe hos Marie, när vi gjorde klart de sista till bröllopet på lördag, men roligt och trevligt hade vi. Annars igår var Noah och jag bara hemma och tog de lugnt, jag passade på att städa lite när han sov en runda på förmidagen å sen var vi iute och gick och då somnade han i vagnen och sov länge så jag kunde både laga mat och äta mat innan han vaknade, vilket är väldigt skönt... Annars ha Noah en förmåga att veta när han mamma ska äta för då vill jag med äta säger Noah å så börja vi skrika allt vi kan.

Idag kommer Fia en runda, det ska bli trevligt, tur du få lite semester ibland så du hinner göra lite roliga saker med å inte bara gå och jobba hela tiden.

På tal om jobb så ringde dom från jobbet häromdagen och frågade om jag kunde jobba, jag sa nej men man blev lite sugen, ha inte varit där sedan i maj...men jag hinner nog jobba i mina dar.  Jag går hemma och njuter nu istället, tiden går ju som sagt väldigt fort, trodde inte det men på tisdag är Noah redan 2 månader.

Nu ska jag plocka undan lite innan min älskade vän kommer!
 

BVC och klippning

Idag har vi varit på BVC på de första läkar besöket å allt gick bra, var skönt att höra att han inte får någon skada från förlossningen enligt den läkaren, men vi får höra vad de säger när vi ska på återbeök på neonetal också. Vi vägde och mätte honom också, å han hade verkligen växt en bra bit på längden sen han föddes, nu är 60 cm lång inte undra på att st 56 börja bli lite smått för honom...
Efter vi hade varit på BVC bar det in till stan för att träffa Nettan och köpa något till brudparet på lördag, å vi hittade faktiskt en himla fin sak, å vi köpte två roliga saker med, allt kan inte vara så allvarligt. Efter det träffade vi Noahs mormor som var barnvakt medan jag klippte mig, och det gick jätte bra, han sov hela tiden, fick väcka honom för han var tvungen att ha mat, det händer inte allt för ofta...

Nu ska jag ge Noah lite mat innan han ska sova för natten så han håller sig tills imorgon bitti.

Noah


Hej

Nu har jag oxå skaffat blogg, så att andra kan läsa om vad som händer i mitt liv just nu. Sidan ska bli bättre och snyggare måste bara lärar mig lite först, arbete pågår! 

 Om dagarna har jag fullt upp med att vara mamma, det är hur mysigt som helst måste jag säga. Det händer så mycket nu och fort, Noah är knappt 2 månader. Jag förstår verkligen dom som säger att ta vara på tiden när de är små för det går fort och det stämmer verkligen.  

Idag är Noah och jag bara hemma och ta det lugnt, vi ska gå ner till affären och handla lite sen så att man få lite frisk luft.
Imorgon ska vi till BVC där Noah ska träffa doktorn för första gången. Det ska bli väldigt intressant å se hur lång han har blivit för han har verkligen växt en bra bit på längden så undra om han kommer bli lång när han blir stor.

Nähe göra lite nytta nu när Noah sover istället kanske än att sitta här...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0