Advents fint

Det har vi gjort idag. Så nu är alla stjärnor och ljusstakar uppe, det är så mysigt. Jag kan bara sitta och titta på dem. Julen är väldigt mysigt, och särskilt nu när man har barn också. Noah har fått en tomte som sitter på en måne i sitt fönster och den är jätte fin.

Ikväll vet jag inte alls vad som händer men det blir väl att vi sitter hemma och ta de lungt. Noah sover nu och har gjort ett tag så han lär vara pigg och vaken ikväll iaf. Det blir stjärnor på is, måste se det nu när det inte är många kvar. Och igår åkte ju Johan ut idol, gissa om jag blev glad, så skönt att han är ute!!!

Imorgon blir det en runda på stan på julskyltingen och sen är det advetnskaffe ute på saltö kl 16, å det ska bli himla trevligt. Tyvärr får man åka själv för Mange ska inte med som vanligt men men...orka inte krusa!!!

Bakat!

Igår kväll var jag och noah på pysselkväll ute på hasslö, det var trevligt. Blev inte så mycket pyssel men en hel del prat :)

Idag har vi varit på BVC grupp och vägde Noah efter det, så nu väger han 6575 g och var 64.5 cm. Testade även banangröt idag och det gick hem.
När vi kom hem från bvc så kom det en och installerade det vi hade beställt från telia, med tv, tel och bredband. När han gick så tänkte jag att jag skulle ha fixat lite här hemma med att byta gardiner och lite så i köket men lilleman ville inte sova så det få vänta tills imorgon istället. SEn kom mor och vi åt lite tacos och bakade lusekatter, så gott!!! Så nu har man de till jul iaf, om de räcker till jul eller om jag få göra en sats till, det återstå och se.

Imorgon blir det städning och upp med ljusstakar och stjärnor. En runda in till lyckeby blir det nog med. 

              


Inte mångar dagar kvar nu...

Nu snart ska stjänor och julgardiner upp, det ska bli så mysigt. Tänkte jag skulle tända alla ljusstakar imorgon för att se om det är någon lampa sönder så att man hinner köpa nya tills helgen.

Idag har det bara varit en hemma dag igen, så skönt ibland. Har eldat hel dagen så nu är varmt här inne, nästan för varmt men det är bra för varmen håller sig tills imorgon bitti.
Har varit och tränat på ett medelpass idag, börja känna i mina armar och ben nu redan. Imorgon tar jag mig väl inte upp ur sägen ens. Men det var skönt, å nu är jag trött så jag kommer nog sova gott inatt.

Det händer så mycket med Noah nu, han börja få vääääääldigt långa armar när ahn sitter i sin matstol. Han har upptäckt att han har fötter för de är roliga att ligga och dra i, han är så söt min son.

Nu blir det en dusch innan sängen...


"Mammas goding"

                                                            

Tisdag

Igår blev det inget blogg skrivande, hann inte med det.

Igår var jag trött för min lille prins ville inte sova hela natten tills igår så han vaknade med två - tre timmars mellanrum, lagom kul. Men dagen flöt på bra ändå måste jag säga. Vi hade en elektriker här igårkväll och kollade elen åt oss, om vad som tar ström i vårt hus men han hittade inget.

Inatt har Noah sovit bättre, han vaknade vid halv 5 tiden och ville ha mat, sen somnade han och vi sov till 8.
Gick en liten sväng på förmiddagen idag och tänkte gå en längre runda nu i eftermiddag men nu börja moln komma så jag vet inte om jag är så sugen på att gå ut.

Ikväll är det egentligen träning igen, men jag vet inte om jag ska gå på det eller inte, få fundera på de ett tag till. Mange, Noah och hans föräldrar ska iväg så jag vet inte om jag följer med dom eller åker in till friskis.

Nu är det lunch som ska lagas, är vrål hungrig nu!!

Frisk

Nu är nog sassi frisk igen, idag har hon inte sprungit på låda hela tiden och när hon satt där så satt hon inte där i all evighet som det har varit innan, så skönt.

Annars idag så har vi gått en runda och så gick vi inom Noahs farmor och farfar på en kopp kaffe och det blev att jag och Noah stannade där tills vi åt middag. Mange stack upp med Kenna och Micke till Kennas jobb för att tvätta bilarn.

Richard, Elina och Linus kom förbi en liten runda innan också på en liten snabbfika.

Å så var det ju sista avsnittet på Ensam mamma söker och jag tyckte att mammorna gjorde rätt val. Så vad ska man kolla på nästa söndag kl åtta???

Imorgon blir det handling, det är väldigt tomt, har inte storhandlat på flera veckor så det behövs verkligen.
 

Varm och trött

Innan idag skrev jag aldrig vad vi hittade på igår. Men jag och Noah åkte in till stan igår en sväng och gick till servera för att köpa en glögg kanna och 4 muggar. Jag tyckte det var på tiden att skaffa glögg muggar nu. Det är ju första advent nästa helg. När vi kom hem från stan så fick Noah lite gröt sen var det bara att klä om honom för att åka ut till sturkö på 20 års kalas. Min kusin Martin fyller 20, vad gamla alla blir. Och det betyder ju att jag med börja bli gammal.

Dagen idag började vid 8 då ville inte Noah sova mer, så då var det att gå upp och göra lite frukost och slötitta på tvn. Sen kom far och sågade ner lite grena på ett träd och stannade över lunchen. 
I eftermiddags så gick jag och Noah en runda, det var kallt men väldigt skönt när man kom hem för då hade Mange tänt en brasa. 

Ikväll har svärmor och svärfar varit här på lite mat och kaffe, och så har vi kollat på stjärnor på is, även att Noahs farfar avskyr det.

Nu är jag varm och trött och titta på utröstningen av stjärnor på is och det blir Josefin som få åka ut.  

Lite nya bilder är på väg, ska bara få över dom till datorn.

Snö

Idag när man vaknade och titta ut så låg det lite snö ute, synd att det inte kom mer. Det blir så ljust och fint med snö. Tänk om det kunde komma snö nu och den ligger kvar till mars nästa år, vad härligt det hade varit.

Idag har jag inget allts planerat, vet inte vad man ska hitta på. Far kanske kommer ut och såga lite på ett av våra träd, annars har jag ingen aning. Ska kanske baka lite...det hade vatt gott!!!

Jag blev så sur igår när Johan fick stanna kvar i idol och Anna åker ut. Jag fattar inte det. Det är Johans alla småbrudars förtjänst. Annas röst är hundra gånger bättre än Johans. Men men, varför bry jag mig, det vet jag inte....

Promenad

Idag har jag varit väldigt duktig om jag får säga det själv. Jag har städat och plockat undan en hel del här hemma, varit ute och gått 2 gånger. En gång i eftermiddag när solen lyste så skönt och nu ikväll med svärmor. Det var kallt men väldigt uppfriskande å så sover man så gott när man har fått frisk luft på kvällen tycker jag.

Nu blir det att ligga och slö titta på tv:n lite sen sängen.

Sol och regn

Vädret har väldigt svårt att bestämma sig vad det ska va. På förmiddagen idag var det kallt och fint väder men på eftermiddagen blev det plusgrader och så kom regnet, trist. Men jag och Noah hann gå en liten runda på förmiddagen i solen och en liten runda i regnet.

Igår var de mammafika hemma hos Johanna och Asker i fabbemåla och det var trevligt, det är väldigt roligt att se hur våra barn utvecklas tillsammans, det är ju inte så många dagar emellan dem. Nästa gång det är fika så ska jag har det. Rätt skönt att inte behöva ge sig ut.

Idag har vi som sagt bara varit hemma och tagit det lugnt. Nu ikväll har vi haft lite fika gäster, Noahs farmor, farfar, faster och Johan. Pernilla och Johan var och bytte till vinterdäck så de svängde inom och tog en kopp kaffe.

Imorgon får det nog bli lite städnignen inför helgen, skönt att ha det avklarat när lördagen kommer.

Noah har ju börjat äta gröt, idag åt han upp en hel portion, å han blir så fin när han äter.  

                         

Vilken dag

Dagen började med att jag sov alldeles för länge, jag skulle lägga mig brevid Noah imorse vid 8 tiden för att han skulle somna om och vad gjorde jag, jo jag somnade med och vaknade vi halv 10 igen när Noah vaknade. Så då gjorde vi oss iordning för att åka in till stan och uträtta lite ärende och sen träffa Carro. Men det blev ändrade planer för vår en katt Sassi har fått urinvägsinfektion så jag var tvungen att ta henne till vet. Noah och jag fick ta bussen in till amiralen för att möta upp Mange som hade bilen. Köra honom till jobbet igen för att köra hem och hämta Sassi, ge Noah lite mat och iväg igen. Fick åka in till stan lite snabbt efter det och uträtta mitt ärende och sne var vi på väg hem igen. Carro följde med hem istället så vi gick en runda här, å det var verkligen skönt men kallt.

Är rätt trött även att jag fick sovmorgon men det har varit fullt upp som ni förstår. Nu få vi hoppas att medicinen hjälper Sassi så hon blir av med sin urinväginfektion, inte roligt att springa på lådan hela tiden och så kommer det inget.

Nu har jag tillslut fått Noah i säng med, inget har varit som det brukar idag, så han har inte varit på sitt bästa humör nu ikväll.

Imorgon är det mamma fika igen, det ska bli skoj. Bara sitta ner och ta de lugnt.         


                       

                                          Min lilla kise


Kosta

Igår var jag och min mor i kosta. Det var jätte länge sedan vi var där så vi tog oss en liten åktur dit. Hittade lite kläder till Noah som han ska ha på julafton är det tänkt. Jag hittade inget mer än lite godis till mig. 

När Noah och jag kom hem från kosta var det bara att ge sig bort till svärföräldrarna där det var grillat. Å det var gott, var länge sedan man åt grillat. Noah hade magknip igår kväll och skrek en hel del, stackars liten, bruka inte ha de så ofta som tur är. Men tillslut så somnade han men har varit lite orolig till och från i natt med, så man är inte så jätte utvilad men men. 

Dagen idag började ju med jätte fint väder, hade planerat att gå en runda idag men nu regnar det här så tråkigt, Få bli en innedag med brasa istället.

 

Fredag!!

Idag är det fredag och början på helgen. Dagen började med att Noah sov till 09.40 så jag hann duscha och göra iordning mig i lugn och ro, rätt skönt ibland. (Han vakande vid 7 å ville ha mat) .Sen efter Noah vakat och blivit påklädd så åkte vi ner till bvc där det var mammagrupp idag.
Vägde även Noah idag igen,  å nu så har han äntligen ökat i vikt igen. Jag tror att han har sina perioder där han inte går upp så mycket men växer på längden och tvärtom. Fast jag har inte varit så orolig, det är mest pernilla på bvc som inte tycker det har sett så bra ut.

I eftermiddag så åkte jag och Noah in till saltö och hälsade på min farmor och farfar och fick lite fika. Vi passade även på att träffa min kusiner lite som också var hemma. Noah tittade så underligt på de långa pojkarna.

Nu är det idol som gäller och sitta framför brasan och gotta sig med kaffe och en glassbåt, det är fredag!!!


Tränat

Igår var jag och tränade för första gången sen Noah kom, det var riktigt roligt. Jag fick med mig Sofie så vi har sagt att vi ska göra detta till en vana. Vi är på samma stadier i vår träning för Sofie har inte kunnat träna på jättelänge efter sn krock med en älg. Så vi båda få börja lite lugnare och träna oss uppåt. Än så länge känner jag inte av någon träningsvärk, men den lär väl komma.

Jag jobbade även en stund igår och det gick bra. Det hade även gått bra här hemma, så Mange var så mallig så att han hade klarat av det. Han vad himla nervös innan jag åkte.

Idag blåser det storm igen, så idag får det bli en inne dag för Noah. Tänkte jag skulle få bukt på hans förskylning som inte riktigt vill ge sig. Trodde att den hade gett sig men igår vaknade han och var lite snuvig igen. Stackas liten

NU blir det lite städning här hemma, det behövs verkligen. Snart blir man anfallen av de söta små gråa råttorna i hörnen...

 


Seg dag

Igår när jag skulle lägga mig, vem vaknar inte då, jo min lille prins så klart. Å jag fick inte omkull honom förrän vid halv 1 tiden igen, för så fort jag la honpom i sängen så vaknade han. Sen sov han till halv 5 ungefär å då skulle han ha mat. Sen blev inte så mycket sömn, kanske en timme till lr nått så idag har jag inte gjort för mycket. Har varit lite seg.

Nu sover han igen, få se hur länge han sover nu, förhoppningsvis så sover han hela natten. Han bruka sova hela nätter så det blir segt när han inte gör det. Medan det finns andra barn som inte sover hela nätter än som Noahs kusin Freja. Ja, på tal om Freja så ska hon börja inskolas på dagis imon, lilltjejen som ska bli stor. Hoppas det går bra.

Jag och Noah tog oss en promenad i eftermiddagen när regnet och rusket hade gått över. Det var riktigt skönt, har inte varit allt för duktigt på den fronten på ett tag.

Imorgon ska jag jobba en liten sväng på kvällen,  å efter det så tänkte jag passa på att träna lite. Tänkte gå på danspasset, lagom att börja med det. Kunna ta det i sin egen takt å ingen styrka.

                                

                                                                         Mammas lilla goding

Fars dag!

Idag är det fars dag, men den börja lida mot sitt slut. Idag var vi hemma på förmiddagen och jag bakade lite. Efter lunchen så åkte vi ut till nättraby och fikade hos min far. Där var även min bror med familj så Noah fick träffa sin kusin lite innan han somnade. Freja röjde runt och gjorde så fint så...tok ungen!!!

Efter Nättraby åkte vi till manges pappa och där fick vi lite mat och kaffe. Så idag har det blivivt att man bara ätit och fikat tycker jag.
Nu sover Noah och gör för natten förhoppningsvis, han har inte sovit så jätte mycket idag nämligen. Imorgon blir det som vanligen igen, för imoegon ska Mange jobba igen, nu är han frisk igen.

Nu blir det ensam mamma söker sen filmen på 4:an verkar rolig så den ska jag se tänkte jag.



4 månader!!!

                             

Det var vår lillkille igår. Nu har han blivit så stor så att han kan sitta korta stunder i sin stol

1 år sedan

För 1 år sedan tog jag ett graviditetstest och det visade ju att jag var gravid. Jag var övertygad om att jag inte var gravid, men Mange tjatade på mig att jag skulle göra ett test, å det var Mange som gick och köpte ett.

Vad livet förändrades snabbt från att vara knappt vuxen och levde livet till att vara gravid och nu är man mamma. Ha ansvar för en individ i en stor del av sitt liv.  Visst vi lever livet nu med, fast på ett helt annat underbart sätt. Skulle inte kunna vara utan vår Noah nu.

Vilket trist väder det är idag, det har inte blvit ljust idag, det är så skumt och mörkt inne. Nu ikväll blir det potatisgratäng och fläskfileè, det ska bli riktigt gott. Sen ska vi nog upp till rödeby en runda och kolla in deras saltvattensakvarium.


Dagen idag.,...

...har varit väldigt lugn. Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt. Noah är bättre med sitt snorande. Så imorgon om han är som idag så ska vi på mammafika uppe i rödeby hos Elwira och Anton. Det ska bli skoj.

Mange är fortfarande hemma, han är inte så dålig längre, men han ska vara hemma hela veckan ändå säger han. Visst, jag få lite sällskap men det blir mindre i lön å pengar till jul behöver man.

Jag tänkte titta på kvällsöppet ikväll, det handlar om LVU - lagen om vård av unga. Det är ju inom det jag ska jobba med sen kanske. Tänkte att det kanske är intressant.

 

Utmanad

Det har jag blivit av Fia, där jag ska skriva sex konstiga saker om mig...

1. Jag har "aminingshjärna" som många kalla det, glömmer bort väldigt mycket.
 
2. Tänkt att ta tag i träningen igen, men det är väldigt trögt för mig. Det är inte likt mig.
 
3. Känns som jag har fått städ nojja, går och plockar hela tiden.

4. Ta tandtråd varje kväll

5. har blivit en riktig kaffe drickare

6. att jag gör detta, orkar inte göra sånt här

Kroppkakor

Det har jag fått idag utav min farmor och farfar, det var så gott!!! Jag måste prova själv någon dag och göra det.
 Så idag har jag varit ute på saltö med Noah och det är väldigt uppskattat att man kommer dit, farfar blir som barn på nytt.

Sen åkte jag och hämtade carro och vi åkte till maxi för att handla lite sen åkte vi hem till jämjö och fikade lite innan Carro åkte hem igen. Vi fick även sällskap av Noahs farmor och farfar när vi fikade. 

Har varit och framkallat en massa kort på Noah som ska in i ett album hade jag tänkt men måste bara köpa ett. Tänkte göra ett om hans första år. Lite roligt att ha när han blir stor.

Noah har varit lite snuvig idag på dagen så vi få se vad det leder till, han har bara varit det på nätterna innan, men jag hoppas att de är på slut tampen å att allt är på väg ut nu. Jag själv börja bli bättre och Mange med. 

Nu är det inte många timmar kvar tills vi få se vem som blir USA´S nya presedent...

 

Ny vecka igen

Ja, nu är det en ny vecka igen, tiden går så fort. Inte många vckor kvar till jul nu. Det ska bli roligt att gå hemma i jul och pynta och göra fin.

Igår var det så härligt väder så då var vi ute hela familjen och räffsade och gjorde fint i trädgården. Sen på eftermiddagen gick jag och Noah en runda med hans farmor och farfar, det var så skönt. Sen kom Noahs mormor på besök och åt middag med oss. Så Noah fick lite kläder som hon hade köpt i ullared när han var där.
Lite senare på kvällen så kom även Noahs morfar och fikade och lämnade en krokodil som han hade köpt på ikea. Den är så söt.

Idag är Mange hemma från jobbet, vi har varit förskylda hela helgen så han var lite småkraslig idag med. Nu i eftermiddagen gick jag och Noah ner till affären och handlade lite, skönt med lite luft. Tänkte egentligen ta en promenad innan idag men de blev inte av. Få vänta tills imon, kanske är bättre då.

Jag blir så arg, jag få inte över alla kort från mobilen till datorn. Det har fungerat så bra innan men nu vet jag inte vad som är fel...men men.

                                     

Alva 3 år idag!!!

Idag fyller Alva 3 år. jag skrev i förra inlägget att hon fyllde igår men det är idag hon fyller, jag tog fel på dagen. Igår var vi uppe hos Alva och firade henne. Hon blev jätte glad för sina pippikläder och sin rosa väska med prinsessor på. Alva älskar pippi och prinsessor så hon tog på sig allt med en gång och hade det på sig hela kvällen tills hon gick och la sig.

 
                           Födelsedagsbarnet                                                        Blåser ut sina 3 ljus


  
  Jacob  9 månader                                             "Tjockisen" Nettan i v 34 




Agnes fick också vara med på kalas

RSS 2.0